Prva kalesijska biciklijada – 2019

Prva kalesijska biciklijada

                Obavještvamo Vas da će se u nedjelju, 24.11.2019. godine, održati PRVA kalesijska biciklijada.

                    Obavještvamo Vas da će se u nedjelju, 24.11.2019. godine, održati PRVA kalesijska biciklijada. Biciklijadu organizuje biciklistički kluba „Kalesija“ u okviru reaizacije projekta „Biciklizmom do ugodnijeg života“ pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje biciklizma ali i one koji to još da dođu na PRVU kalesijsku biciklijadu, ikada, te Vas molimo da ovaj poziv prenesete i svima koje poznajete, te koji vole druženje, zdrav život i rekreaciju.

RASPORED ZA 1. KALESIJSKU BICIKLIJADU

10:00 – okupljanje i prijavljivanje učesnika ispred zgrade Općine
10:50 – obraćanje organizatora
11:00 – start biciklijade
12:00 – osvježenje i zakuska
13:00 – obraćanje organizatora i dodjela zahvalnica

Biciklistički klub Kalesija je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija registrovana 2019. godine. Osnivanje kluba je proizašlo iz ljubavi prema biciklizmu i druženju, ali i iz želje da približimo ostatku naših sugrađana ljepote koje mi na našim vožnjama imamo priliku vidjeti. BKK pored rekreativnog biciklizma želi olakšati svojim članovima aktivno sudjelovanje u različitim manifestacijama vezanim uz brdski biciklizam, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu, kao i organiziranje sličnih događanja kako rekreativnog tako i takmičarskog duha. Više o biciklističkom klubu „Kalesija“ možete se informisati putem:
web stranice: www.bkk.ba
facebook stranica: Biciklistički klub Kalesija
Instagram profil: bkkalesija 

Lokacija

Galerija